FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Vernieuwing indeling van Noord-Holland Noord InZicht Datastudio

De Datastudio van Noord-Holland Noord InZicht heeft een belangrijke update gehad. Ons doel is altijd om het gebruik van onze data zo makkelijk en productief mogelijk te maken. Daarom sluit de Datastudio qua indeling nu weer helemaal aan op de structuur van Noord-Holland Noord InZicht.

wat kunt u doen met de datastudio?

In een tijd waarin datagedreven werken steeds meer de norm wordt, biedt Noord-Holland Noord InZicht een belangrijke tool voor professionals die zich bezighouden met de arbeidsmarkt: de Datastudio. Deze online omgeving stelt alle databestanden achter Noord-Holland Noord InZicht ter beschikking en maakt bewerkingen en datavergelijkingen mogelijk die niet mogelijk zijn binnen het openbare gedeelte van Noord-Holland Noord InZicht. Gebruikers kunnen onder andere:

  • Zelf grafieken genereren: Of u nu trends wilt onderzoeken of specifieke data visueel in kaart wilt brengen, de Datastudio biedt de tools om zelf grafieken te creëren.
  • Een persoonlijk dashboard creëren: Alle grafieken die u zelf maakt, kunt u toevoegen aan een persoonlijke dashboardomgeving. Daarmee kunt u ervoor zorgen dat u altijd grafieken binnen handbereik heeft die moeilijk te vinden of niet beschikbaar zijn op Noord-Holland Noord InZicht.
  • Regionale data vergelijken: Benieuwd hoe uw regio presteert in vergelijking met anderen? Met de Datastudio kunt u gemakkelijk verschillende regio's of gemeenten naast elkaar leggen om zo een duidelijk beeld te krijgen van de regionale arbeidsmarkt.
  • Verdiepingen in databestanden: In de Datastudio kunt u allerlei datafilters activeren die niet altijd beschikbaar zijn binnen het openbare deel van Noord-Holland Noord InZicht.
  • Met al deze mogelijkheden helpt de Datastudio cruciale informatie gemakkelijker toegankelijk te maken voor beleidsmakers, lokale overheden, en bedrijven die strategische beslissingen moeten nemen.

Wat is er veranderd?

De indeling van de Datastudio is grondig herzien. Voorheen was de structuur gebaseerd op een reeks afzonderlijke thema's die niet duidelijk overeenkwam met de huidige structuur van Noord-Holland Noord InZicht. Nu hebben we de indeling van de thema's aangepast om volledig in lijn te zijn met die van Noord-Holland Noord InZichtzelf. Dit betekent dat u relevante data gemakkelijker binnen de Datastudio kunt vinden, wat het genereren van grafieken en het vinden van de juiste informatie aanzienlijk vereenvoudigt.

Oude vs. Nieuwe Indeling

Om de overgang zo soepel mogelijk te maken, is de oude indeling voorlopig nog beschikbaar. De nieuwe indeling vindt u onder het kopje 'Nieuwe indeling' onderaan de pagina (zie afbeelding). De oude structuur zal beschikbaar blijven tot 1 juli 2024. Na deze datum zal de oude indeling verdwijnen.

Wat gebeurt er met bestaande grafieken?

Alle grafieken die in het verleden door gebruikers zijn aangemaakt, blijven behouden. Echter, het kan voorkomen dat de onderliggende databestanden niet meer geüpdatet worden, omdat deze onder de oude structuur van de Datastudio vallen. Wij raden u daarom aan om vanaf nu gebruik te maken van de nieuwe indeling bij het aanmaken of updaten van grafieken.

Feedback

We nodigen al onze gebruikers uit om de vernieuwde Datastudio te verkennen en de verbeteringen zelf te ervaren. Uw feedback is zoals altijd van harte welkom, aangezien deze ons helpt om onze dienstverlening te blijven verbeteren. Voor vragen of ondersteuning kunt u een e-mail sturen naar: arbeidsmarktinzicht@etil.nl. 

nog geen inloggegevens?

Toegang tot de Datastudio is beveiligd. Het proces om toegang te verkrijgen is eenvoudig:

  • Contact opnemen: Stuur een e-mail naar arbeidsmarktinzicht@etil.nl met uw verzoek om toegang. Vermeld daarbij duidelijk uw organisatie en uw functie binnen die organisatie.
  • Verificatie: Het team van Noord-Holland Noord InZicht zal uw aanvraag beoordelen en controleren of uw organisatie gebruik mag maken van de Datastudio. Dit proces zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang krijgen.
  • Toegang krijgen: Na goedkeuring ontvangt u in een begeleidende email met een handleiding en de inloggegevens waarmee u toegang krijgt tot de functionaliteiten van de Datastudio.

 Klik hier om naar de datastudio te gaan.

POWERED BY

powered by