FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Kans op stage 2019, naar marktsegment (aantal opleidingen)

Kans op stage en kans op leerbaan geven informatie over de kansen die mbo-studenten hebben op het vinden van een stage of leerbaan in de arbeidsmarktregio waar zij wonen.

Kans op stage en kans op leerbaan zijn de graadmeters die een uitspraak doen over de verwachte kansen van mbo-studenten op het vinden van een stage of leerbaan. De graadmeters geven de verhouding weer tussen het aantal stagezoekende studenten en het aanbod van stages en leerbanen bij bedrijven. De kansen van studenten op het vinden van een stage of leerbaan worden weergegeven op het niveau van opleidingen en arbeidsmarktregio's. SBB geeft met de kansen een prognose voor het jaar 2019.

De kansen worden uitgedrukt op een vijfpuntsschaal (gering, matig, voldoende, ruim voldoende en goed) en worden één keer per jaar vastgesteld, waarbij het aantal gediplomeerden met het bijbehorende perspectief in de visualisatie weergegeven is. Met kans op stage wordt een uitspraak gedaan voor bol-studenten en met kans op leerbaan wordt een uitspraak gedaan voor bbl-studenten. Niet alle mbo-instellingen bieden opleidingen zowel in de bol als in de bbl aan. Daarom wordt niet voor alle opleidingen zowel bij kans op stage als bij kans op leerbaan een uitspraak gedaan.


Voor meer informatie over kans of stage en kans op leerbaan klik hier.

Peilmoment: jaarlijks

Bron: SBB

Annotaties aan grafiek toevoegen
Voeg opmerkingen toe

POWERED BY

powered by